Tässä kuva parista kakkutikkarista. :)
Resepti: (noin 15 kakkutikkaria)
Kakku:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g voisulaa
2 munaa
1 dl kiehuvaa vettä
Lisäksi:
100 g tuorejuustoa
n. 1 dl tomusokeria
Kuorrutus ja koristelu:
200 g valkosuklaata
strösseleitä
Tarvitset myös:
grillitikkuja
1. Laita uuni lämpenemään 195 asteeseen.
2. Valmista kakku: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja voisula. Kaada lopuksi joukkoon kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla: Työnnä hammastikku kakun keskelle ja vedä pois. Mikäli tikkuun ei ole jäänyt taikinaa, kakku on kypsä.
3. Valmista kakkutikkaritaikina: Murenna jäähtynyt kakku käsin kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Kaavi tuorejuustoseos kakun murujen joukkoon, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
4. Muotoile kakkutikkarit: Muotoile taikinasta pieniä palloja. Työnnä pallot grillitikkuihin. Anna tikkareiden jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
5. Kuorruta ja koristele kakkutikkarit: Sulata valkosuklaa ja dippaa kakkutikkarit siihen. Koristele strösseleillä. Anna kuorrutteen jähmettyä ja tarjoile! :)
Vinkki!
Kakkutikkareista voi helposti tehdä erimakuisia valmistamalla kakkutikkaritaikinan eri kakusta. Itse ajattelin vielä jonain päivänä kokeilla kakkutikkareiden valmistusta porkkanakakusta. Tällöin tosin vaihtaisin myös kuorrutteen: dippaisin kakkutikkarit valkosuklaan sijasta tuorejuustokreemiin. :)
Herkullisin terveisin
Leipuriprinsessa XO
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti