lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kakkutikkarit

Heissan! :)

Ihanaa, kun on pääsiäisloma! <3 Vietettiinkin eilen pitkäperjantaita kavereitten kanssa. Pidettiin sellaset pienimuotoset nyyttärit, joihin mä leivoin vähän makeita naposteltavia. Tein kakkutikkareita, englanninkieliseltä nimeltään pop cakeja. :) Olin saanu niitten reseptin joskus kauan sitten mun pikkusiskon kaverilta, mutten ollu aikasemmin ikinä tehny niitä. 

Kakkutikkareiden resepti on tosi helppo, mutta huonona puolena niitten valmistuksesta täytyy mainita se, että niitten tekeminen o melko aikaavievää... Jos kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä on, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Kakkutikkareista tuli kivannäköisiä ja kaverit ainaski tykkäs niist. :)

Tässä kuva parista kakkutikkarista. :)

Resepti: (noin 15 kakkutikkaria)

Kakku:
2,5 dl      sokeria
2,5 dl      vehnäjauhoja
2 tl          leivinjauhetta
1 tl          vaniljasokeria
3 rkl        tummaa kaakaojauhetta
150 g       voisulaa
2              munaa
1 dl          kiehuvaa vettä

Lisäksi:
100 g       tuorejuustoa
n. 1 dl     tomusokeria

Kuorrutus ja koristelu:
200 g       valkosuklaata
strösseleitä

Tarvitset myös:
grillitikkuja

1. Laita uuni lämpenemään 195 asteeseen. 
2. Valmista kakku: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja voisula. Kaada             lopuksi joukkoon kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla: Työnnä hammastikku kakun keskelle ja vedä pois. Mikäli tikkuun ei ole jäänyt taikinaa, kakku on kypsä.
3. Valmista kakkutikkaritaikina: Murenna jäähtynyt kakku käsin kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Kaavi tuorejuustoseos kakun murujen joukkoon, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
4. Muotoile kakkutikkarit: Muotoile taikinasta pieniä palloja. Työnnä pallot grillitikkuihin. Anna tikkareiden jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
5. Kuorruta ja koristele kakkutikkarit: Sulata valkosuklaa ja dippaa kakkutikkarit siihen. Koristele strösseleillä. Anna kuorrutteen jähmettyä ja tarjoile! :)

Vinkki!
Kakkutikkareista voi helposti tehdä erimakuisia valmistamalla kakkutikkaritaikinan eri kakusta. Itse ajattelin vielä jonain päivänä kokeilla kakkutikkareiden valmistusta porkkanakakusta. Tällöin tosin vaihtaisin myös kuorrutteen: dippaisin kakkutikkarit valkosuklaan sijasta tuorejuustokreemiin. :)

Herkullisin terveisin
Leipuriprinsessa XO



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti